Monday, September 04, 2006

elmali tart



Malzemeler:
1 paket margarin
2 corba kasigi pudra sekeri
yarim caybardagi su
1 caykasigi tuz
2 subardagi un

Elmali ic
3 orta boy elma
1 subardagi toz seker
1 corba kasigitarcin
Yapilisi :
Margarini oda sicakliginda yumusatttiktan sorna, genis bir kaba aliniz uzerine sekeri , tuzu, unu ve suyu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur oluncaya kadar yogurun. Diger tarafta elmalari soyup rendeleyin . Bir tavada'da sekerle birlikte rengi degisene kadar pisirip , atesten aldiktan sonra tarcini ekleyin. kalibimiza hamurun buyuk bir kismini yaydiktan sonra elmalari doseyin ve ayirdigimiz bir parca hamuru ince uzun elimizde yuvarladiktan sonra uzerine kafesler yapin sonrada orta isi firinda 25 30 dakika pisirin afiyet olsun.

No comments: