Monday, September 04, 2006
cikolatali pasta
Malzemeler:
Pandispanya icin
5 yumurta
5 corba kasigi tozseker
1 subardagindan 1 parmak az un
2 corba kasigi siviyag
Krem patisserie icin
1 subardagi sut
6 corba kasigi tozseker
yarim caykasigindan az vanilya
1 yumurta
5 corba kasigi un
25 grtereyag
kremsanti icin
bir paket toz kremsanti
bir bardak soguk sut
cikolatali sos icin
100 gr bitter cikolata
bir corbakasigi margarin
bir corba kasigi sut
yapilisi: pandispanya icin oda sicakliginda yumurtalari ,bir cirpma kabina alin.Uzerine sekeri ekleyin.kivamli bir kopuk oluncaya kadar cirpin. Daha sonra unu, azar azar ekleyerek, Cirpmaya devam edin sonra yaglanmis kaliba dokup oncede isitilmis 140 derece firinada 40-45 dakika pisirin.
Krem patisserie icin
sekerin yarisi ile sutun yarinin vanilya ile bir tencerede seker eriyedene dek karistirarak pisirin. baska bir tencereye sekerin kalani , sut yve yumurtalari ekleyin. iyice cirptirdiktan sonra kisik ateste bir kac dakika kaynatin. sonra azar azar unu ileve edip diger taraftan kaynattiginiz sekerli sutu yavas yavas ilave edin. atesten aldiktan sonra tereyagini ilave edin karisitirarak eritin.
hazirlanisi
sonra pisen keki ikiye kesip arasina bu kremayi koyariz isterseniz bir sira muz dizebilirsiniz arasina sonra birazda uzerine kremayi sureriz diger tarafta benmari usulu erittigimiz cikolatayi pastanin uzerine dokup k sut ve toz kremsantiden hazirladigimiz krem santiyi nalarina susuleriz afiyet olsun
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
hmmm... hersey cok güzel görünüyor.
Tadi öyledir.
Ellerine saglik!
Post a Comment