

Hazir milfoy hamurlarindan yapilan pogaca cok kolay ve pratik pasta tatli da yapmakta oldukca elverisli hatta tabi bir hayli lezzetli bu hamuru evde hazirlamaya kalksak iki saatten once hazirlanmasi imkansiz hazir hamuru kucuk kareler halinde kesip arsina yumurta akiyla karisitrdigim beyaz peyniri surdum ustunede sarisini cok basit gecen hafta icine elmali sos hazirlamistim oda cok lezzetli olmustu

bir subardagi siviyag
150 gr kusbasi et
yarim demet maydonoz
bir orta boy sogan
iki adet domates
bir yesil biber
kasar peynir
Yapilisi:
patlicani soyup dilim dilim boyuna kesin tuzlu suda bekletip rengini alin.
eti once haslayip yikayip kucuk kucuk dogreyaip kavrurmaya baslayin sogan ve naneyle tuz karabiber kirmizi biber ile onra rengi alinan patlicanlari kizartip tepsiye birini enine digerini boyuna koyuportasina kavurdugunuz etli karisimi koyup uzerini patlicanlari geri katlayarak domater yerlestirin ve dilimlenmis biber en sonunda kurdan sonra salcali sos dokup firina koyun 10 dakika 350 derecede pisirip indirmeden bir kac dakika once rendelenmis kasar serpin afiyet olsun.



Malzemeler:
125ml sut
100 gr tereyag
2 yumurta sarisi
100 gr pudra sekeri
vanilya
3 corba kasigi misir nisastasi
Yapilisi
sutu yumurta sarisini beraber iyice cirpip misir nisastasinida ekleyin yine cirpin daha sonra sutu ekleyip karistirarak kaynamasini bekleyin kaynadiktan sonra vanilya ve tereyagini ekleyin ilikken kaliba dokup dolaba koyun soguduktan sonrada ters cevirip susleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment