Saturday, June 24, 2006

Kiymali Mantarli Makarna


Makarna'yi sevmeyen insan yoktur diye dusunuyorum.Bir yerde tarihcesini okumustum. Aslinda masalsi bir anlatim cok hosuma gitmisti.

Italya'da bir kasabada chico adli bir buyucu varmis.Bu buyucu evinden disari sadece sebze ve meyve almaya cikarmis.Chico evinde kabarciklar cikaran kazanin basinda geciriyormus.geceleri cok eskilerden kalma el yazmasi kitaplar okuyormus.sonunda chico bir sey kesfetmis.sevincten havalara ucuyordu onu uzaktan izleyen bir komsusu vardi bu kadin hemen kocasina bu tarifi kralin ahcisina soylemesini istedi.cunki kral bu yeni tadi kesinlikle denemeliydi. koca asciya, asci usaga,usak konta ,kot krala duyurdu bu lezzeti ve kral denemek istedi . sonunda kadini getirdiler ve kadin mutfaga gecti suyu ,unu ve yumurtalari karistirip yogurdu ve icecik acti sonra seritler halinde kesip kuttu ve daha sonra hasladi bu arada domates sogan ve eti sos haline gelene kadar hafif ateste pisirdi. ve sonda kral bu lezzeti tatti. nerden buldun bu tarifi dediler kadin ruyamda bir melek soyledi dedi bu cikonun kulagina kadar gitti. chico inanamadi bunca yil ugrasmasi bosuna gitmisti. ve bir kadina ayni tarif bir gunde melek tarafindan indirilmisti cok uzuldu ve ortadan kayboldu o gunden sonra onu ne duyan negoren oldu ve makarna bu sekilde kesfedildi derlemis. bazilarida araplardan geldigini soylermis kimsi marco polonun cinden getirdigini soyleyende olmus ben onu bunu bilmem bildigim tek sey makarnayi cok seviyor olmam.

malzemeler;
bir paket makarna
200gr kiyma
250gr mantar
bir havuc
bir sogan
yarim bardak bezelye
karabiber,tuz ,kekik
iki dis sarimsak ve siviyag
Yapilisi; havucu kucuk kucuk dograyip bezelyeyle hasliyoruz ayri bir yerde soganlari kavuruyoruz mantari ekleyip suyu cekilene kadar bekleyiruz ve kiyma ekliyoruz ve salca ile ezilmis sarimsak ardindan haslanmis havuc ve bezelye bir guzel kavurup haslanmis soguk sudan gecirilmis makarnayla karistiriyoruz .afiyet olsun.

1 comment:

Anonymous said...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»